Taşınır Yönetim ve Ambar Birimi

 Görev Tanımı Formu

Üst Birim

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Birim

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Alt Birim

Taşınır Yönetim ve Ambar Birimi

  1. Taşınırlardan muayene ve kabulü yapılanları cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak. Doğrudan tüketilmeyen ve kullanıma verilmeyen taşınırları ambarlarda muhafaza etmek.
  2. Kişilere verilen mal ve malzemelerin taşınır teslim sicil kaydını ve takibini yapmak.
  3. Tüketime veya kullanıma verilmesi uygun görülen taşınırları ilgililere barkodunu basıp teslim etmek.
  4. Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek ve taşınır yönetim hesap cetvellerini konsolide görevlisine göndermek.
  5. 3 Aylık Tüketim Malzemeleri Çıkışı Dönem Raporlarını Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına iletmek.
  6. Ambar sayımı ve stok kontrolünü yapmak, harcama yetkilisince belirlenen asgari stok seviyesinin altına düşen taşınırları harcama yetkilisine bildirmek.
  7. Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek, sayımlarını yapmak.
  8. Harcama birimlerinin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak.
  9. Sorumluluklarında bulunan ambarlarda kasıt, kusur, ihmal ve tedbirsizlikleri nedeniyle meydana gelen kayıp ve noksanlıklar varsa tespit etmek ve ilgili birimlere bildirmek.
  10. Kullanımdan düşen demirbaş malzemelerinin tespitini yapmak, değer tespit komisyonuna bildirmek.
  11. Taşınır İşlem fişi, zimmet fişi, sayım tutanağı vb. evrakların düzenlenmesini, kayıt altına alınmasını ve arşivlenmesini sağlamak.
  12. Taşınırların yılsonu sayım işlemlerini yaparak sayım cetvellerini düzenlemek ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına iletmek.
  13. Gıda, temizlik ve sarf malzemelerin cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak ve ölçerek teslim almak, depolarda muhafaza etmek.
  14. Malzemelerin ayniyat muayene ve kabulünün yapılarak kaydını gerçekleştirmek, evrakların birer nüshasını dosyalayıp arşivlemek, asıl nüshalarını tahakkuk birimine sevk etmek.
  15. Malzemelerin giriş ve çıkış kayıtlarını tutarak bunlara ilişkin belgeleri dosyalarında saklamak.
  16. Yıl bazında alınan ürünlerde miktar takibi yaparak alımı dengelemek ve alım miktarının üstüne çıkılmamasını sağlamak.
  17. Mutfaklarda kullanılacak malzemelerin sayılarına uygun şekilde hesaplayarak siparişlerini vermek, zamanında ulaşıp ulaşmadığını takip etmek.
  18. Öğrenci kumanyalarının siparişlerini vermek ve zamanında ulaşıp ulaşmadığını takip etmek.
  19. Aylık rapor hazırlayarak Yemek Yürütme Kuruluna kalan ve azalan malzemelerin bilgisini vermek. Aylık yaklaşık maliyet ve üretim sayılarını hazırlamak.
  20. Her ayın son gününde yemekhane depolarının sayımını yapmak, her yılın son gününde merkez depoların sayımını yaparak devirlerini gerçekleştirmek.
  21. Alınacak ürünlerde kalan ve kullanılan miktarlara ilişkin istatistiksel bilgileri Yemek Yürütme Kuruluna sunmak.
  22. Depoların istifini, temizliğini ve güvenliğini sağlamak.
 

 

 

background image