- Yemeklerin temiz bir şekilde hazırlanması ve en iyi şekilde pişirilmesini sağlamak,
- Günlük yemek listesine göre ambar memurundan tartarak ve sayarak tam olarak alacağı erzaktan pişirilmesi gerekenleri hepsinin eksiksiz kazana konmasını, pişirilmeden servis yapılacak alanlarında yine tam olarak istihkak sahiplerine verilmesine, yemeklerin temiz, tam ve iyi bir şekilde muhafaza ve hakkaniyete uygun olarak dağıtımını sağlamak üzere gerekli tedbirleri almak ve aldırtmak,
- Mutfağın her zaman hijyen kurallarına uygun, temiz ve düzenli olmasını sağlamak,
- Yemek listesi ile haftalık ve günlük yemek sayıları tespiti hazırlığına katılmak, bu hususta görüş bildirmek ve önerilerde bulunmak,
- Yemek çeşitlerine göre satın alınacak erzakın çeşidi, miktarı ve erzakta aranacak nitelikler hakkında diyetisyenle görüş birliğine vararak taleplerini bildirmek,
- Mutfağa ilişkin demirbaş eşya ve müstehlik malzemeyi teslim almak, bunların iyi ve yerinde kullanılmasını sağlamak, bakım ve onarımını izlemek,
- Yemek pişirme kaplarının (kazan, tencere, kepçe vb.) ve servis takımlarının (tabak, bardak, kaşık, vb.) iyi bir şekilde yıkanmasını sağlamak,
- Yemek salonlarının temiz tutulmasını sağlamak ve hizmete hazır hale getirmek,
- Çatal, bıçak, kaşık, sürahi, bardak, peçete gibi malzemeleri servise hazırlamak,
- Günlük alınan ekmekleri sayarak teslim almak, dilimler halinde kesilmesini temin etmek,
- Sürahileri su ile doldurmak ve su dolaplarının kontrol ve temizliğini yaptırmak,
- Yemek servisini uygun porsiyonlarda yapmak ve yemek servisi ile ilgili diğer hizmetleri aksatmadan yürütmek.
|
|