Beslenme Hizmetleri Müdürlüğü

 Görev Tanımı Formu

Üst Birim

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Birim

Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü

  1. Beslenme Hizmetleri personeli arasında iş bölümü ve iş birliğini sağlamak,
  2. Yapılacak işlerin programını hazırlamak ve bunların uygulamasını izleyip sonuçlandırmak,
  3. Satın alınacak yiyecek ve içecek maddelerinin ambar ve mutfakta sağlık kurallarına uygun şekilde saklanmasını, yemeklerin ucuza mal edilmesini, zamanında pişirilmesini ve düzgün bir şekilde dağıtılmasını sağlamak,
  4. Gıda maddelerinin besleyicilik özelliklerini (kalori, vitamin vb.) mevsimleri ve maliyeti dikkat ederek aylık yemek listelerini kontrol ederek Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına sunmak,
  5. Beslenme Hizmetleri Biriminin personelinin işe giriş-çıkış durumlarını izlemek ve  kontrol etmek, izin işlemlerini düzenlemek, bu husustaki görüşlerini Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Yemek Yürütme Yönetim Kuruluna bildirmek,
  6. Yemek Yürütme Yönetim Kurulu toplantılarında incelenecek konulara ait dokümanları hazırlamak ve alınan kararların uygulanmasını sağlamak,
  7. Beslenme Hizmetleri personelinin kılık-kıyafet ve temizlik durumunu kontrol etmek,
  8. Aylık, üç ve altı aylık bakım gerektiren hizmetlerin kontrolünü sağlamak,
  9. Mutfaklarda ve yemekhanelerde sorumlu diyetisyen, gıda mühendisi, aşçıbaşı ve teknik personel tarafından görülerek karar verilen acil mal ve hizmet alımlarının, Başkanlık tarafından onay alındıktan sonra avanstan ödenmesini ve harcama tutanaklarını kontrol etmek,
  10. Depo memuru tarafından onaylanmış aylık yemek listelerine göre hazırlanacak günlük yemek tabelalarını kontrol etmek, muhteviyatına göre alınan malzemelerin tartılarak veya sayılarak Muayene Komisyonu kontrolünde alımını sağlamak,
  11. Beslenme Birimi hizmetlerinden yararlanan personelin görüş ve tavsiyelerini alarak işlerin daha iyi yürütülmesi için çalışmalar yapmak,
  12. Gerektiğinde birim personelleri arasında Yemek Yürütme Yönetim Kurulunun kararları doğrultusunda görev değişikliği yapmak.
  13. Yemek Yürütme Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmek,
  14. Beslenme Hizmetleri Birimi Şube Müdürü, bu görevlerin yerine getirilmesinden Yemek Yürütme Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanına karşı sorumludur.
  15. Beslenme Hizmetleri Şube Müdürünün görevde bulunmadığı hallerde yerine vekalet eden şube müdürü yemek yürütme yönetim kurulu üyesidir.
 
background image