- Gıda, temizlik ve mutfak malzemelerinde gerekli şartnameleri hazırlayarak, malzeme alımı aşamasında uygunluğuna karar vermek,
- Yemekhane salon ve mutfağının, temiz düzenli olmasını ve hizmet veren personelin temizlik ve hijyene dikkat etmesini sağlamak,
- Yemek hizmeti için gıda deposuna alınan gıda malzemelerinin ambara giriş ve çıkışının fatura muhteviyatına uygunluğunu sağlamak, kontrol etmek ve faturaları imzalamak,
- Beslenme Hizmetleri Birimine ait yemekhanelerin ihtiyaçları doğrultusunda temizlik malzemelerinin teminini ve dağıtımını sağlamak.
- Yapılan ihaleler neticesinde firmaların getirdiği numunelerin teknik şartnamemize uygunluğu açısından değerlendirilmesinin yapılması ve raporlarının hazırlanması,
- Okullarda yemek hizmetleri ile ilgili memnuniyet anketlerini toplayarak şikayet ve önerileri göz önünde bulundurmak,
- Birimlerden toplanan atık yağların Çevre Bakanlığı ile anlaşmalı firmalara vermek ve evraklarının Çevre İl ve Orman Müdürlüklerine düzenli olarak gönderilmesini takip etmek,
- Araç ve gereçlerin (tepsi, çatal, bıçak, kaşık, tabak, bardak, kazan vb.) servis öncesi ve servis sonrası hijyenik bir ortamda temiz halde bulundurulmasını sağlamak,
- Gelen gıda maddelerinin muayenesinin yapılması ve bu ürünlerden mevzuata uygun olarak numuneler alarak kurumun gerekli gördüğü laboratuarlarda tahlilinin yapılması işlerini takip etmek,
- İhtiyaca uygun olarak alınan gıda maddelerinin muayenelerinin yapılıp mutfağa alınmasından sonra depolama, hazırlama, pişirme ve servisinin yapılmasına kadar geçen sürelerde kontrollerini yapmak,
- Günlük ve haftalık yemek yiyen kişi sayılarının kontrollerini yapmak,
- Beslenme biriminde çalışan personelin hijyen eğitimini almasını sağlamak ve rutin aralıklarla eğitimlerin verilmesini sağlamak,
- Yemekhanelerde ve mutfaklarda bulunan alet ve ekipmanlarının arızalanması durumunda Şube Müdürü bilgisi dahilinde tamir ve onarımın yapılmasını sağlamak,
- Yemekhane ve mutfaklarla birlikte Beslenme Hizmeti Birimine bağlı diğer alanlarda rutin ilaçlama takibini yapmak,
- Üniversite öğrenciler için yapılacak ikram ve kokteyl hizmetlerini organize etmek,
- Öğrencilerimize teknik amaçlı gezilerinde kullanılmak üzere kumanya temin etmek,
- Taşıyıcı firmalar ve malzeme alınan firmaların üretim tesislerini Muayene Komisyonu eşliğinde denetlemek,
- Öğle yemeği hizmeti için alınacak olan malzeme ve mamullerin üretim yerlerinin denetlemek,
- Öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerini göz önünde bulundurarak yemek listesi hazırlamak,
- Yemekhanelerde, bankadan gelen yemek raporları ile depodan çıkış yapılan malzemeler ile üretilen yemek sayılarını karşılaştırmak ve raporlamak,
- Kullanılmakta olan yemek üretim programına günlük üretimlerin girilmesi, ana ve ara depo stoklarının kontrol edilmesi ve üretim sevkiyatlarının yapılmasını sağlamak,
|
|