Beslenme Birimi

 Görev Tanımı Formu

Üst Birim

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Birim

Beslenme Hizmetleri Müdürlüğü

Alt Birim

Beslenme Birimi

  1. Gıda, temizlik ve mutfak malzemelerinde gerekli şartnameleri hazırlayarak, malzeme alımı aşamasında uygunluğuna karar vermek,
  2. Yemekhane salon ve mutfağının, temiz düzenli olmasını ve hizmet veren personelin temizlik ve hijyene dikkat etmesini sağlamak,
  3. Yemek hizmeti için gıda deposuna alınan gıda malzemelerinin ambara giriş ve çıkışının fatura muhteviyatına uygunluğunu sağlamak, kontrol etmek ve faturaları imzalamak,
  4. Beslenme Hizmetleri Birimine ait yemekhanelerin ihtiyaçları doğrultusunda temizlik malzemelerinin teminini ve dağıtımını sağlamak.
  5. Yapılan ihaleler neticesinde firmaların getirdiği numunelerin teknik şartnamemize uygunluğu açısından değerlendirilmesinin yapılması ve raporlarının hazırlanması,
  6. Okullarda yemek hizmetleri ile ilgili memnuniyet anketlerini toplayarak şikayet ve önerileri göz önünde bulundurmak,
  7. Birimlerden toplanan atık yağların Çevre Bakanlığı ile anlaşmalı firmalara vermek ve evraklarının Çevre İl ve Orman Müdürlüklerine düzenli olarak gönderilmesini takip etmek,
  8. Araç ve gereçlerin (tepsi, çatal, bıçak, kaşık, tabak, bardak, kazan vb.) servis öncesi ve servis sonrası hijyenik bir ortamda temiz halde bulundurulmasını sağlamak,
  9. Gelen gıda maddelerinin muayenesinin yapılması ve bu ürünlerden mevzuata uygun olarak numuneler alarak kurumun gerekli gördüğü laboratuarlarda tahlilinin yapılması işlerini takip etmek,
  10. İhtiyaca uygun olarak alınan gıda maddelerinin muayenelerinin yapılıp mutfağa alınmasından sonra depolama, hazırlama, pişirme ve servisinin yapılmasına kadar geçen sürelerde kontrollerini yapmak,
  11. Günlük ve haftalık yemek yiyen kişi sayılarının kontrollerini yapmak,
  12. Beslenme biriminde çalışan personelin hijyen eğitimini almasını sağlamak ve rutin aralıklarla eğitimlerin verilmesini sağlamak,
  13. Yemekhanelerde ve mutfaklarda bulunan alet ve ekipmanlarının arızalanması durumunda Şube Müdürü bilgisi dahilinde  tamir ve onarımın yapılmasını sağlamak,
  14. Yemekhane ve mutfaklarla birlikte Beslenme Hizmeti Birimine bağlı diğer alanlarda rutin ilaçlama takibini yapmak,
  15. Üniversite öğrenciler için yapılacak ikram ve kokteyl hizmetlerini organize etmek,
  16. Öğrencilerimize teknik amaçlı gezilerinde kullanılmak üzere kumanya temin etmek,
  17. Taşıyıcı firmalar ve malzeme alınan firmaların üretim tesislerini Muayene Komisyonu eşliğinde denetlemek,
  18. Öğle yemeği hizmeti için alınacak olan malzeme ve mamullerin üretim yerlerinin denetlemek,
  19. Öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerini göz önünde bulundurarak yemek listesi hazırlamak,
  20. Yemekhanelerde, bankadan gelen yemek raporları ile depodan çıkış yapılan malzemeler ile üretilen yemek sayılarını karşılaştırmak ve raporlamak,
  21. Kullanılmakta olan yemek üretim programına günlük üretimlerin girilmesi, ana ve ara depo stoklarının kontrol edilmesi ve üretim sevkiyatlarının yapılmasını sağlamak,
 

 

 

background image