Üniversitemiz Türk Sanat Mûsıkîsi Topluluğu Konseri İcrâ Edildi
9 Ocak 2024 | 11:49

Üniversitemiz Türk San’at Mûsıkîsi Topluluğu tarafından Üniversitemiz Gazi Konser Salonunda 4 Ocak 2024 tarihinde saat 15:30'da Türk San’at Mûsıkîsi Konseri düzenlendi. Konsere Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Dekanımız Prof. Dr. Reşat KASAP, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Aynur ÖZCAN, Üniversitemiz Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami CANDAN, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin ÜSTÜNDAĞ, Ankara Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüklerine bağlı Huzurevlerinden 103 huzurevi sakini ile 13 görevli, Üniversitemiz mensubu akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Kıymetli büyüklerimize Konser Salonu girişinde karanfil hediye edildi.

Sunuculuğunu Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz KARDİYEN’in, Şefliğini Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat KIYAK’ın yaptığı konserde Bilge ÖZGEN, Metin ERYÜREK, Yaşar GÜVENİR, Bekirof (Azeri), Teoman ALPAY, Turhan TAŞAN, Talat ER, Suat SAYIN, Bülent ÖZDEMİR, Arif Sami TOKER, Selahattin ALTINBAŞ, Mustafa SEYRAN, Kutlu PAYASLI, Yıldırım GÜRSES, Zekai TUNCA, Erol SAYAN, İsmet Nedim SAATÇİ, Gündoğdu DURAN, Avni ANIL’ın bestelediği yirmi dört eser icra edildi.

Konserde Hanende olarak; Ali Alperen AKCAN, Aslı ARİ, Aslı BENLİ, Başak IŞIK, Berkan YILDIZ, Damla Yağmur YILDIRIM, Arş. Gör. Dr. Doğan Erhan ERSOY, Duygu YALÇIN, Esin Sezgi ÇETİNKAYA, Fatma Zehra ÖRENÇ, Hatice Melike ŞENOL, Hicret ARSLAN, Melike YAVUZ, Müjgan BAY, Arş. Gör. Nüveyre CANBOLAT, Oya ÖZTEPE, Rümeysa KARAGÖZ, Saadettin Çağlar IŞIK, Süheyla Pınar ÇELİK, Zeliha GÜRBÜZ, Zeynep Elif İŞLER ve Doç. Dr. Filiz KARDİYEN,

Sazende olarak; Keman Ertuğrul COŞKUN, Klarnet Nuri YILMAZ, Kanun Özgür ŞARMAN, Ud Arş. Gör. Bilge Zehra SERGİ YILMAZ, Ney Prof. Dr. Yavuz DEDE, Klavye/Org Abdulbaki AKSAKAL, Ritim Saz Okan SOLMAZ yer almışlardır.

Üniversitemiz Türk San’at Mûsıkîsi Topluluğu'nun birbirinden güzel eserleri icra ettiği etkinlikte, konser katılımcılarının getirdikleri çok sayıda kitap, akademik danışmanlığını Prof. Dr. Aliye USLU ÜSTTEN’in yaptığı Üniversitemiz Kitap Bankosu Topluluğu aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardan Van ilimizdeki Kırgız köyü olan “Ulupamir Köyü” İlköğretim Okulu ile Ankara ilimizdeki bir Ortaokul kitaplığına bağışlanmak üzere teslim alındı.

Programda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP tarafından hanendelere ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ tarafından sazendelere teşekkür belgesi takdim edildi.

Konser kaydına aşağıda bulunan bağlantıdan erişebilirsiniz.

Türk Sanat Musıkisi Konseri-1Türk Sanat Musıkisi Konseri-1Türk Sanat Musıkisi Konseri-1Türk Sanat Musıkisi Konseri-1Türk Sanat Musıkisi Konseri-1