Tıp Fakültesinde 6 Şubat Depremlerini Anma Programı Düzenlendi
28 Şubat 2024 | 14:30

Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk ve Toplumsal Katkı Projeler Kurulu ile Gazi Genç Yeryüzü Doktorları Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 6 Şubat 2023’te yaşanan ve asrın felaketi olarak görülen depremleri anma programı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. 26 Şubat 2024 tarihinde, Prof. Dr. Enver Hasanoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mutlu Nazmi Karakaş, Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen, Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat yaptı. Yaşanan depremin ülkemizi derinden etkilediğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Fazlı Polat, ülkemizin depremlerin yaşandığı bir ülke olduğunu ve asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat Depremlerinde Gazi Üniversitesi olarak ilk günden itibaren depremin yaralarını sarmak için seferber olduklarını söyledi. Prof. Dr. Polat, bu kapsamda Gazi Üniversitesinin depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine destek olmak amacıyla tıbbi malzemelerle birlikte sağlık ekiplerini gönderdiğini vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat’ın açılış konuşması sonrasında söz alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan da yaşanan depremlerde on binlerce can kaybının, yüzbinlerce kişinin yaralandığını söyleyerek, benzer felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Ceylan, depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diledi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk ve Toplumsal Katkı Kurulu Başkanı Doç. Dr. Namık Çencen ise hafızalarda silinmez izler bırakan ve asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızı anmak, depremleri unutmadığımız ve unutmayacağımızı hatırlatmak için bu anma programını düzenlediklerini belirtti. Gazi Üniversitesi Gazi Genç Yeryüzü Doktorları Öğrenci Topluluğu sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Kekilli ise depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğuna ve bunlardan dersler çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. Tıp fakültesi öğrencilerinden Aybüke Katık ve Eray Gökdemir de depremde hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencilerinden Sıdıka Yılmaz ve Emir Ayna ile ilgili anılarından bahsettiler.    

Program’a Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz ise çevrimiçi katılarak, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Depremlerinde yaşanan süreçten bahsederek, Gazi Üniversitesinin deprem sürecinde yanlarında olmasının öneminin altını çizdi. Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı, 6 Şubat Depremleri sonrası Gazi Üniversitesi Hastanesi olarak afet yönetim sürecinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ünal da programda 6 Şubat Depremlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gidip orada görev yaparken yaşadıkları, yaşanan felaketin etkileri ve afet yönetimi süreci hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. İlyas Okur ise 6 Şubat Depremleri sonrası Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetimi olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı. Gazi Üniversitesinin Kahramanmaraş’a gönderdiği sağlık ekibi içinde yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Aslaner de, Kahramanmaraş’ta yaşanan zor süreçten ve görev yaparken karşılaştığı durumlar hakkında bilgiler aktardı. Program, çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

TIP-1TIP-1TIP-1TIP-1TIP-1TIP-1TIP-1

background image