Üniversitemizde Etisan Holding Oda Orkestrası tarafından "Klasik Müzik 101" adlı konser düzenlendi. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirilen konserde orkestra şefliğini Rengim Gökmen yaptı. Konsere, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Fazlı Polat, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül ve Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Eler ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Selçuk katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli “Müzik, insanın coşkulu, sevinçli ve hüzünlü duygularını ifade eder. Genelde sitemleri, coşkuları, sevinçleri, doğaya olan duyguları dile getirir. Kökleri 1924 yılında Atatürk'ün kurmuş olduğu Musiki Muallim Mektebi'ne dayanan Üniversitemiz, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı; alanında uzman kadrosu ile öteden beri Türkiye'nin öncü kurumlarından biri olmuştur. Programın temel amacı, müzik eğitimi alanında nitelikli ve çağın gereklerine göre kendini yetiştirmiş, yanı sıra gelişmeye açık müzik öğretmenleri yetiştirmek olmuştur” dedi.
Bu etkinliğin üniversitemizde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Üniversitemiz sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda böyle güzel etkinliklere her zaman ev sahipliği yapmaktadır” diye konuştu.
Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün ise üniversite öğrencilerini klasik müzikle bir araya getirmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Özgün, Gazi Üniversitesinin ev sahipliğinden dolayı Üniversitemiz yöneticilerine teşekkür etti. Mert Özgün, bu etkinliğin 40’a yakın üniversitede gerçekleştirileceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Etisan Holding Oda Orkestrası’nın sunduğu konsere geçildi. Üniversitemiz öğrencileri, Şef Rengim Gökmen’in anlatımıyla klasik müziğin eğlenceli haliyle tanıştı.
Rengim Gökmen, “klasik müzik 101” çıkış noktasıyla düzenlen bu etkinlikle, Türkiye’nin dört bir yanında öğrencilere müziğin türlerini tanıtmak ve bu konuda biraz bilinçlenmelerini sağlamak istediklerini söyledi. Gökmen; sokakta, takside lokantada vb. birçok yerde maruz kalmamıza karşın müzik konusunda çok bilinçli olmadığımızın altını çizdi.
Gökmen, müziğin hem sanatsal bir olgu hem de bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Müziğin insanın var oluşundan beri olan bir olgu olduğuna değinen Rengim Gökmen, “Müzikle birlikte binlerce, hatta on binlerce yıl yaşıyor insanoğlu… Müzik, az çok değişiyor, değişik coğrafyalarda, değişik karakterler kazanıyor ama temelinde hepsi dizisel özellikle Türk müziğinde, İslam coğrafyasında zengin bir dizisel yaklaşım vardır” dedi.
Tarihsel açıdan çok zengin bir halk kültürüne, divan müziğine ve divan edebiyatına sahip bir ülkenin topraklarında yaşadığımızı ifade eden Rengim Gökmen, bu birikimin büyük bir zenginlik olduğunu belirtti.
Müziğin kırılma noktalarından da bahseden Gökmen konuşmasında, müzik tarihi, müziğin dalları, müzik çalışmaları, kurumlar, konservatuvarlar hakkında bilgi verdi.
Gazi’nin Çocukları Anıtkabir’de…
Üniversitemiz Eşli Dans Sporları Topluluğu Üyemiz Ceyda Girit Milli Sporcu Olmaya Hak Kazanmıştır
"Gazi Üniversitesi Ailesine Hoş Geldiniz" Programı Gerçekleştirildi.
Üniversitemizde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimize Yönelik Ankara Kültür Gezisi Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.