Üniversitemizde “Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri” Gerçekleştirildi
2 Nisan 2024 | 17:17

Üniversitemiz Türk San’at Mûsıkîsi Topluluğu tarafından düzenlenen “Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri” Şef Prof. Dr. Suat Kıyak yönetiminde Teknoloji Fakültesi Dekanlık Binası A2 Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Doç. Dr. Filiz Kardiyen’in üstlendiği konsere Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar, müdürler, daire başkanları, konuklar ve öğrenciler katıldı. Konserden önce kısa bir açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Şef Prof. Dr. Suat Kıyak’ın şahsında tüm koroya verdikleri emek dolayısıyla teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra söz alan Fen Fakültesi Dekanı ve Koro Şefi Prof. Dr. Suat Kıyak ise, “Gönül dilinden gönül teline dokunacağımızı umduğumuz konserimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

“Tasavvuf musikisi nefes ile dokunuş ile ritim ile icra edilir ve sonu olmayan sürekli bir kurgu içinde örülür" diyen Prof. Dr. Suat Kıyak, Mevlevi müziğinin tasavvuf müziğinin temeli olduğunu söyledi.

Şef Suat Kıyak, konuşmasını şöyle noktaladı: “İnsanın müzikten etkilenmesinden kuvvetli bir vurguyla söz edilir. Bu vurgunun boyutunu göstermesi bakımından, ilk dönemlerden beri insanı etkileyip vecde getirmesi bakımından müziğin, insan üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu hatırlatmak yerinde olacaktır. Hanelerinizin şen, gönüllerinizin gülşen, huzur-u daiminizin mütemadi olması, hoşça vakit geçirmenizi niyaz ederim.”

Fen Fakültesi Dekanı ve Koro Şefi Prof. Dr. Suat Kıyak’ın yönetiminde birbirinden değerli eserin seslendirildiği konser koro üyelerine teşekkür belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

-1-1-1-1

background image