Gazi Bir İlk'e İmza Attı
20 Mart 2014 | 11:54

 

Müzik Yarışması

Gazi Üniversitesi Türkiye çapında bir ilke öncülük etti. Üniversitemizde  Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Müzik Topluluğu (GÜMÜT) koordinasyonunda     7 Mart 2014 Cuma günü Üniversitelerarası Beste/Müzik Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Bilkent, Uşak, Gazi, Düzce, Mehmet Akif Ersoy, İnönü, Selçuk, Abant İzzet Baysal gibi ülkenin farklı üniversitelerinden gelen sekiz müzik topluluğu katıldı.

 

     
           

Model Grubunun eski üyelerinden Aşkın Çolak, Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları Sorumlusu Prof. Dr. Emin Kuru, Mehmet Uğur Memiş, Deniz Bijan Rahimmi gibi müzik dünyası profesyonellerinin jüri üyesi olarak katıldığı yarışmada gruplar arasında kıran kırana bir yarış gerçekleşti.

    
                 
Yeni dönem için öğrencilerimize motivasyon sağlayan yarışmaya ilgi oldukça yoğundu. Toplulukların etkin sahne performansları göz doldururken izleyicilerin kulaklarının pasını aldı.

    

         

Gazi Konser Salonunda gerçekleştirilen yarışmada birinciliği İnönü Üniversitesi adına katılan Glory Grubu kazandı. Grup,  Üniversitelerarası KRAL ünvanını elde ederken ödül olarak da ‘stüdyo kayıt’ hakkı kazandılar. Yarışmada Düzce Üniversitesi de Jüri Özel Ödülünün sahibi oldu.

    

    

       

   

    

 

 

             

 

background image