Gazi’de Mangala Coşkusu Yükselerek Devam Etti
20 Kasım 2018 | 17:10

Gazi Üniversitesi 2. Geleneksel Mangala Turnuvasında Kazananlar:

 

Genel Kategoride Şampiyon: Gazi Eğitim Öğrencisi Ahmet Devam

MEB Öğrenci Kategorisinde Şampiyon: İlkokul 4. Sınıf Öğrencisi İbrahim Yüksel Oldu.

 

Türk zekâ ve strateji oyunu olan Mangala, Gazi Üniversitesi’nde birçok üniversiteden öğrenci ve MEB öğrencilerini aynı çatı altında birleştirdi.4 Kasım 2018 Pazar günü Gazi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Akıl Yürütme Topluluğu koordinatörlüğünde toplam 64 sporcu ile Gazi Üniversitesi 2.Geleneksel Mangala turnuvası gerçekleştirildi.

Turnuva 2 kategoride gerçekleşti. Büyük bir heyecan ve rekabet içinde geçen turnuvanın ödül töreninde şampiyon sporculara ve dereceye giren sporculara madalyaları, Doç. Dr. Mahmut Yüksel, Öğr. Gör. Dr. İbrahim Yüksel, Uzm. Dr. Bayram Yeşil, Arş. Gör. Ali Tuncer, Arş. Gör. Seral Tuncer, Akıl Yürütme Topluluk Başkanı Burak Çelik, Asbaşkan Hilal Akbulut, eski topluluk başkanları, turnuva hakemleri ve yönetim kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Turnuvanın nezih bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan ve hakem olarak görev yapan öğrenci arkadaşlar katılımcılar tarafından alkışlandı. Ayrıca turnuvanın en genç bayan sporcusu olan MEB 2.sınıf öğrencisi Ayşe Yüksel de sadece 8 yaşında turnuvaya katılma cesareti gösterip turnuvanın en centilmen sporcusu olarak madalyasını aldı.

Heyecanlı, coşkulu ve bir o kadar da eğlenceli bir turnuva sporun sadece rekabet yönünü değil, ahlaki ve etik yönlerinin de ön plana çıktığı, gençlere örnek olan bir turnuva içeriğiyle hafızalarda güzel bir yere sahip olacaktır.

Gazi Üniversitesi'nde 2. kez düzenlenen bu güzel turnuvanın gelecek senelerde de devam etmesi dilekleri ile…

Genel Kategori Sıralaması:

1. Ahmet Devam

2.Doç. Dr. Mahmut Yüksel

3. Hüseyin Avni Oğuz

4. Mehmet Said Türkmenoğlu

5. Fatih Kırıkçı

6. Aleyna Comart

7. Ozan Özgür Çalışkan

8. Mustafa Kökçü

MEB Kategori Sıralaması:

1. İbrahim Yüksel (MEB 4. Sınıf Öğrencisi)

2.Ahmet Erdem Yeşil (MEB 1. Sınıf Öğrencisi)

 

     

 

     

 

19 Kasım 2018 10:48

 

     

background image