Yemek Yürütme Tahakkuk Birimi

YEMEK YÜRÜTME TAHAKKUK BİRİMİ

 

KURULUŞ VE AMAÇ

  • 29 Kasım 2012 Tarihinde kurulmuştur.
  • Beslenme hizmetleri ile tahakkuk işlemlerinin karıştırılmadan seri ve doğru işleyişi amaç edinilmiştir.
  • Çağımızın gerektirdiği teknolojik kaynaklardan da yararlanarak, gazi

 Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin yemek hizmetlerinden sağlıklı bir

Şekilde yararlanması, yemek yürütme hesabı gelir kaynaklarının üst seviyeye

Çıkarılması için özveri ile çalışmaktadır.


YEMEK KARTI İŞLEMLERİ

1-Yemek kartları ile ilgili yaşanan sorunlara anında müdahale edilmektedir.

2-Lüzumu halinde geçici yemek kartlarımız kullanıma sunularak kişilerin mağdur olması önlenmektedir.

3- Yemek kartı basılabilmesi için, Halkbank merkez şubesine personel bilgileri gönderilmektedir.

4- Yemekhanelerimizde kullanılan POS cihazlarının kullanımı ile ilgili sorunlar çözümlendirilmektedir.

5- Yabancı öğrencilerimiz için İngilizce hazırlanmış yemek kartı işlemleri bilgi yazısı mevcuttur.


TAHAKKUK İŞLEMLERİ

          1-Yemek Yürütme bütçesinden yapılan tüm ödeme evraklarını hazırlamaktadır.

2-Ödeme evraklarımızın her ayın 15-20. günleri arasında hazır ve düzenli olmasını sağlamaktadır.

3- Harcama Yönetim Sistemi çerçevesinde her üç ayda bir muhasebe verilerimiz HYS sistemine gönderilmektedir.


MUHASEBE İŞLEMLERİ

1- Banka hesaplarımız kontrol edilmekte herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edilebilmektedir.

2- Vergilerimiz birimimizi sıkıntıya uğratmayacak şekilde zamanında yatırılmaktadır.

 

YEMEK GELİRLERİNİN HESAPLANMASI

1- Yemek gelirleri hesaplama programı kullanılarak zaman, iş ve emek kaybı önlenmiştir.

2- Kim nerede yemek yemiş?

3- Kim hangi gün kaç kere yemiş?

4- Ne kadar ödeme yapmış?

5- Yemek gelirleri gereken kadar mıdır?

6- Günlük toplam yenen yemek miktarı ne kadardır?

     Sorularına cevap alınabilmektedir.



ÜRETİM-TÜKETİM MİKTARI KARŞILAŞTIRILMASI

1- Günlük yemek yemiş bulunan kişi sayısı ile yemek gelirleri karşılaştırılarak;

    a) İsrafın önüne geçilmiş

    b) Günlük üretim sayısının planlanması kolaylaşmıştır

2-Kültür Merkezi yemekhanesinde POS hizmeti vermektedir.