Türkiye Satranç Bayan Oyuncu Kategorisinde Bir İlk: Gazi Damgası
13 Mart 2017 | 08:21

Gazi Satrancının Gururu Ebru Kaplan Türkiye Bayanlar Şampiyonası’nda Gümüş Madalya Kazandı

6-11 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya'da 2017 Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası düzenlendi. 44 il ve KKTC'den 104 sporcu ile katılım rekorunun kırıldığı 2017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Antalya’da 9 maç üzerinden oynandı.

Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yapmakta olan öğrencimiz Ebru KAPLAN çok sayıda ünvanlı sporcunun katıldığı turnuvada güçlü rakiplerinin arasında n sıyrılarak turnuvayı 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile tamamladı. 104 sporcu arasından sadece 2 sporcu zirveyi aynı puanda tamamladı. Eşitlik bozma maçları sonrası öğrencimiz Ebru KAPLAN Türkiye 2.si olurken Betül Cemre YILDIZ ise 12. kez Türkiye Şampiyonu oldu. Böylece ilk kez Gazi Üniversitesi öğrencilerinden biri Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’nda böylesine çarpıcı bir başarı elde edip tüm Gazi Üniversite’nin ve Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu’nun gururu oldu.

Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. İbrahim YÜKSEL Ebru KAPLAN’ın özellikle bayan sporcular olmak üzere Gazi Üniversitemizdeki tüm öğrencilere başarıları ile güzel bir örnek olduğunu dile getirdi. Satranç Topluluğumuzun Kurucu Başkanı Uzm. Dr. Mahmut YÜKSEL de böyle bir başarının Gazi Üniversitesi’ndeki bayan sporcular arasında bir ilk olduğunu ve öğrencilerimizin Ebru’yu örnek alarak başarıdan başarıya koşacağını belirtti.

Ebru KAPLAN’ı canı gönülden tebrik eder, başta Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese saygı ve teşekkürlerimizi sunarız.

         

 

       

background image