Türk Zeka Ve Strateji Oyunu Mangala Turnuvası Yapıldı
14 Aralık 2017 | 11:43

Gazi Üniversitesi' nde bir ilk: Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala Turnuvası

Gazi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı ve Akıl Yürütme Topluluğu tarafından 10 Aralık 2017 Pazar günü heyecanlı ve coşkulu bir turnuva gerçekleştirildi. Sporun sadece müsabaka yönünün değil, ahlaki ve etik yönünün de ön plana çıktığı turnuva zihinlerimizde her zaman güzel bir yere sahip olacak. İlk defa düzenlenen mangala turnuvasına ilgi büyüktü. 64 kişinin başvuru yaptığı turnuvada kıyasıya mücadelesi yaşandı. Mangala turnuvasına her yaş grubundan katılımcının olduğu dikkat çekti. Uzun süredir hazırlanılan turnuvada birçok hakem görev aldı. Yarışmacıların ilk yedisine madalya takdim edilirken bir madalya da en genç ve en cesur sporcu ödülü madalyası olarak turnuvanın en genç yarışmacısı olan 7 yaşındaki bir katılımcıya verildi. Gazi Üniversitesi’ nde ilki düzenlenen bu turnuvanın gelecek senelerde devam ettirilmesi dilekleriyle turnuvaya son verildi.

Turnuva Birincisi: Yunus GÖKMEN

Turnuva İkincisi: Anıl Berk GÖK

Turnuva Üçüncüsü: Ayşenur OĞUZ

Turnuva Dördüncüsü: İbrahim YÜKSEL