Prof. Dr. Üstün Dökmen İle Söyleşi
10 Mart 2016 | 09:34

İnsan bilinç ve algılamasının en yoğun biçimde duyum ilişkisiyle değerlendirilmesinin temel dayanak noktasını oluşturan “Öğrenmek, Öğretmek, Yaşamak ve Yaşatmak” düsturunun hedef alındığı “Üstün DÖKMEN” ile Söyleşi programı kalabalık bir izleyici kitlesiyle Üniversitemiz Mimar Kemaleddin Salonu’nda 2 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

“İnsanın çevresiyle kuracağı iletişimin kendi içinden başlayacağını” ifade ederek, “belki de asıl büyük olan şeyin görülenlerde değil de küçük şeyleri görebilme, fark edebilme becerisinde bulunduğunu” ifade eden psikolog – yazar Prof. Dr. Üstün DÖKMEN, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde devam eden öğretim üyeliğinin yanı sıra televizyon programcılığı da yapmaktadır.

 

 

“Hayatınızın başlangıcından değil ama finalinden sorumlu olacaksınız”, sözünü yaşamın mihenk taşı olarak değerlendiren ve insanlık adına yapılan en küçük bir olayın bile yaşamanın ve yaşatmanın birey adına olabilecek en güzel final noktasında gören Sayın DÖKMEN, kendisini izleyen Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Servet KARABAĞ, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Sayın Tünsel CANATALI ile birlikte bir çok öğretim üyelerine ve öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında, insanlık için tek ortak noktanın kültür ve güzel sanatlara olan ilgiyle kazanılacağını işitsel kaynaklardan da destek alarak belirtti.

 

 

Yaşayan gezegenimizde kimin ne olduğunun nasıl yaşadığından ziyade onlar için tek bir hedef noktanın estetik ve güzel sanatlarda birleşilebileceğine atfen yaptığı konuşmasında “insanların gözlerinin ve yüzlerinin rengi başka başka olsa da gözyaşlarının rengi hep aynıdır” diyen Sayın DÖKMEN, yaşam süresinin uzatılmasının beklentisinden ziyade ömrün miktarı değil yaşam kalitesini ön planda tutmanın hedef alınmasını belirtmiştir.

Hayatta yaşamanın bir anlamı ve değerinin olmasını en başta gelmesi gereken bir yaşam felsefesi üzerinde oturtulmasına özen gösterilmesini dileyen Sayın DÖKMEN, “gideceği yeri bilene dünya kenara çekilip yol verirmiş” özsözüyle söyleşisini bitirirken sanata ve bunun temel argümanı müziğin her zaman dünyadaki ayrılıkları ve aykırılıkları birleştirici bir yol gösterici olmasını belirtirek, Ravel’in “Bolero”suyla izleyicilerine veda etti.

 

 

Günün anısına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Servet KARABAĞ tarafından Sayın Prof. Dr. Üstün DÖKMEN’e plaket ve çiçek takdim edildi.

 

 

background image