Başarı Kriteri

· Üniversitenin ilk sınıfında bursa başvuran öğrencilerin; kaydoldukları bölümün o yılki tavan puanının en çok %10 altında bir puanla girmiş olmaları koşulu aranır.

· Ara sınıftaki üniversite öğrencileri için; her türlü not sistemi için %70 başarı koşulu aranır.

İhtiyaç Kriteri

İhtiyaç kriteri hesaplanırken; “asgari aylık brüt ücret x 1.20 x aile birey sayısı” formülü kullanılır. Buna göre, öğrencinin ailesinin brüt geliri, formülle bulunan gelire eşit veya daha az ise ihtiyaç kriterinin karşılandığı, büyük ise ihtiyaç kriterinin karşılanmadığı kabul edilir.

(asgari aylık brüt ücret= 1.134 TL)

·         Kredi ve Yurtlar Kurumu harç ve öğrenim kredileri dışında; başka kurum ya da kuruluşlardan burs alanlar, MZV bursundan yararlanamazlar.

·         İki yıllık meslek yüksek okulları, Açıköğretim Lisesi ve Fakültesi öğrencileri, yüksek lisans/doktora öğrencileri ve yurtdışındaki üniversitelerde okuyan öğrenciler MZV bursundan yararlanamazlar.

·         Socrates-Erasmus programları çerçevesinde yurtdışındaki üniversitelere belirli süre ile değişim öğrencisi olarak giden, hazırlık sınıfı okuyan ve çift anadal-yan anadal yapan öğrenciler dışında, MZV bursu normal akademik sürenin aşılması halinde kesilir.

Mülakata Girmeye Hak Kazana Öğrencilerin Teslim Etmesi Gereken Belgeler

1.    Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ÖSYM yerleştirme sonucunun belirtildiği sınav sonuç belgesi,
  2.    Öğrenci belgeleri,
  3.    Transkriptleri,
  4.    Ailede çalışan tüm fertlerin maaş bordroları (ya da emekli belgesi, ailede çalışan birey yoksa muhtarlıktan alınacak olan Fakirlik İlmuhaberi),
  5.    Nüfus Müdürlüğünden alınacak olan ailede oturan birey sayısını gösteren Nüfus kayıt örneği,
  6.    Denizbank’tan öğrencilerin kendi adlarına açılmış hesapların IBAN numaraları,
  7.    MZV Burs Başvuru Formu,
  8.    MZV Burs Taahhütnamesi
  9.    Başvuru sırasında doldurmuş olduğunuz fotoğraflı Gazi Üniversitesi Sosyal Durum Belirleme, Burs ve Kısmi Zamanlı İş Başvuru Formu( her öğrenci kendisi imzalayacak).
  10.    Kiracı iseniz (Anne, babanızın ya da sizin adınıza tahsis olmuş)  kira kontrat fotokopisi
  11.    Bir tane eviniz var ve bu eve ait kredi kullanmış iseniz kredi kullandığınız bankadan (Anne, babanızın ya da sizin adınıza tahsis olmuş) kredi izleme ve ödeme planı
  12.    Bir adet vesikalık fotoğraf
  13.    Anne veya Babanın işsiz olması durumunda SGK’ya ya da Ticaret Odasına kayıtlı olmadığına dair belge
  14.    Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış Provizyon Sorgulama Belgesi (SGK’nın İnternet sayfasından öğrenci tarafından alınabilir)
  15.    Ailede öğrenci kardeş varsa öğrenci belgesi
  16.    Öğrenci engelli ise durumunu kanıtlayan resmi belge
  17.    Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  18.    Anne Baba boşanmış ise mahkeme kararı fotokopisi ya da vukuatlı nüfus kaydı örneği
  19.    Anne yada baba vefat etmişse vukuatlı nüfus kaydı örneği
  20.    Anne ya da Babanın şehit ya da gazi ise bunu bildirir resmi belge

EK 1: Mehmet Zorlu Vakfı Burs Başvuru Formu

EK 2:Mehmet Zorlu Vakfı Taahhütnamesi

NOT: Tüm başvuran öğrencilerin https://gunet.gazi.edu.tr/odm/ogrenci/index.php adresindeki Sosyal Durum Belirleme ve Burs Başvuru formunu doldurması gerekmektedir.