Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kültür Şube Müdürlüğü, her eğitim ve öğretim yılı içerisinde Üniversite genelinde kurulmuş bulunan ve etkin olarak faaliyetlerini sürdüren yaklaşık 100 civarında Öğrenci Toplulukları ve Kulüpleri ile birlikte birçok başarılı organizasyona imza atmaktadır. Bu cümleden olmak üzere; Müdürlüğümüz öğrencilerimize yönelik , “Yazar-Şair Söyleşileri”, “Şiir Dinletileri”, “Anma ve Kutlama Toplantıları”, “Konferans”, “Panel”, “Sempozyum”, “ Seminer”,  “Müzik ve Ses Yarışmaları”, “Konserler”, “Üniversite İçi Halk Oyunları Yarışmaları”, “Tiyatro Gösterileri”, “Şölenler” ve “Bahar Şenliği” gibi programları Başkanlığımızdan ve Üniversite Yönetimi’nden aldığı güçle özveri ile gerçekleştirmektedir.

Müdürlüğümüz yukarıda saydığımız çalışmaların dışında ayrıca yine öğrencilerimize yönelik başka Üniversitelerden ve Kurumlardan gelen sanat, kültür, bilim ve teknoloji içerikli çeşitli alanlardaki yarışma duyurularının da uyumlaştırıcılığını yapmakta ve ilgili Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına iletmektedir.

Üniversitemiz genelinde kurulacak her türlü Öğrenci Topluluğu ve Kulübü’nün de kuruluş aşamasındaki çalışmalarına  “Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğümüz”  destek olmakta ve yazışmalarını gerçekleştirmektedir. (Bknz. “Öğrenci Toplulukları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi).

Müdürlüğümüz gerçekleştireceği her türlü etkinlik için “Komisyon” kararı almakta ve “Rektörlük Makamı” na “OLUR” için arz etmektedir. (Bknz. “Kültür Birimi Yönergesi)

Daha önceki dönemlerde Müdürlüğümüzün Görev Tanımı içerisinde yer alan, KYK Bursu, Kısmi Zamanlı Çalışma ve Yemek Bursu gibi görevlerimiz 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı başında Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ve öğrencilerimizin hizmetine açılan “Öğrenci Danışma Merkezi”ne devredilmiştir.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini başarı ile sürdüren Spor Şube Müdürlüğümüz, Beslenme Şube Müdürlüğümüz,  Öğrenci Danışma Merkezi Müdürlüğümüz ve Başkanlığımıza bağlı diğer birimlerimizle birlikte çalışmalarını sürdüren Kültür Şube Müdürlüğümüz, Kurum İçi İletişime ve Takım Çalışmasına olan inancıyla, Başkanlıktan ve Üniversite Yönetiminden aldığı görevdeşlik (sinerji) ile Gazi Üniversitesinin misyonuna yakışan çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir.

PERSONEL

Yaşar ŞAHİNOĞLU