HIDIRELLEZ ÇOŞKUYLA KUTLANDI
22 Eylül 2020 | 14:53

       Bu yıl Hıdırellez’in Ramazan ayının ilk gününe denk gelmesi sebebiyle 02 Mayıs 2019 tarihinde Merkez kampüste yapılan kutlamada oldukça renkli sahneler yaşandı. Kutlamanın gündüz bölümünde kardeş ve dost ülkelerden üniversitemize eğitim görmeye gelen öğrencilerimiz açtıkları stantlarda ülkelerinin tarihi, turistik yerlerinin yansıra değişik milli lezzetlerini de tanıttılar. Gazi Eğitim Fakültesi öğrencilerimiz Prof. Dr. Hamiye Duran danışmanlığında “Sandığımda Kalanlar” adlı bir sergi sunumu gerçekleştirdiler. Etkinlikte Üniversitemizin Halk Oyunları Ekipleri de gösteriler yaptılar.

       Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürü Yaşar Şahinoğlu’nun uyumlaştırıcılığında 5. si gerçekleştirilen Şenliğin gündüz programına, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alper Ceylan, Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Yorgancılar, SKS Daire Başkanı Eftal Turan, Prof. Dr. Çiğdem Güldür, Prof. Dr. Ayşe Yücel Çetin, birçok öğretim görevlimiz, idarecilerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar. Prof. Dr. İsmet Çetin “Hıdırellez’in Kültürümüzdeki Yeri ve Önemi” konulu bir konuşma yaptı.

       Kutlamanın akşamında ise, Türk Müziğinin nadir yorumcularından değerli sanatçı KIRAÇ verdiği konserle öğrencilerimize unutamayacakları coşkulu dakikalar yaşattı. Akşam programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan sanatçı Kıraç’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Konser havai fişek gösterisi ile sona erdi.

 

background image