GAZİNİN ÖĞRENCİLERİ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
29 Kasım 2019 | 16:40

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün temelini attığı Üniversitemiz, 93 yıldır ülkemizin ilim irfan ordusuna öğretmen yetiştirmekle kalmamış Türkiye’nin dört bir yanına gönderdiği eğitimcileriyle de ülkemizi aydınlatmış ve bilimin meşalesini gururla taşımaya devam etmektedir.

Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürlüğü’nün destek ve katkılarıyla Gazi Eğitim Fakültesi Öğrenci Topluluklarının hazırladığı Oratoryo, Tiyatro ve Halkoyunları gösterileriyle kutlandı.  

Üniversitemiz Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR, Rektör Danışmanı ve Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Hacı Ahmet PEKEL, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Selma YEL, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi SKS Tiyatro Topluluğunun Akademik Danışmanı Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Eftal TURAN ve Kültür Hizmetleri Müdürü Emine SÖZER  katıldı

Kutlamaya çok sayıda öğrencimiz katılmış ve kendileri için hazırlanan programa büyük bir ilgiyle iştirak ettiler.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR ve Gazi Eğitim Fakültesinin değerli hocaları bu anlamlı günde öğrencilerimizin yanında oldular.

Üniversitemiz, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’ndan mezun olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmış Ülkemizde ilk Fiziksel Engeli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni ve aynı zamanda Ampute Milli Futbol Takımının başarılı oyuncusu Barış TELLİ turnuvada Türkiye’ye Dünya Üçüncülük madalyasını kazandırdıklarını ifade etti. Barış TELLİ, yaptığı konuşmasında genç öğretmenlere insan hayatında küçük sayılan ama kişi için bazen çok önemli olabilecek “küçük dokunuşların” ne kadar önemli ve hayat kurtarıcı olduğunu yaşadığı deneyimlerle anlattı.

Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe Topluluğu üyeleri “Ben Öğretmen olmak istiyorum” şiirini oratoryo olarak hazırlayıp sundular.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Tiyatro Topluluğu, bu özel gün için hazırladıkları “Öğretmenlerimiz” konulu, hayatını mesleğini yaparken kaybetmiş öğretmenlerimizin gerçek hayat hikâyelerinden alınmış skeçleri sundular.

Gazi Eğitim Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu etkinlikte Fetiye yöresinin oyununu oynadılar. Ve kutlamamız Geleneksel Kayısılı Börek ikramıyla sona erdi.

background image