Gazili Öğrencilerimiz Faaliyetleriyle Emsal Oluyor
7 Nisan 2015 | 06:10

Ülkemizde ilk kez geçen sene yapılan zeka oyunu alanında üst düzey seviyede bilgiye sahip öğrencilerimizin yarıştığı, akademik anlamda birçok üniversite ve MEB’e bağlı okula örnek olan “Aklımızı Yarıştırıyoruz” yarışmasının ikincisinde öğrenciler zeka sorularına ve uygulamalara doydular. Bireylerin elindeki verilerden en iyi sonuçları çıkarmalarını sağlayıp doğru düşünmeye sevk etmeyi amaçlayan Gazi Üniversitesi Akıl Yürütme Topluluğumuzun organize ettiği ve ülkemizde ilk defa geçen sene Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Aklımızı Yarıştırıyoruz” yarışmasının ikincisi bu sene 29 Mart Pazar günü birçok fakülteden öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ederek dereceye girme çabası görülmeye değerdi. Yarışmanın ilk kısmında 20 tane soru soruldu ve başarılı olanlar ikinci aşamada 5 uygulamalı soru ile devam ettiler. Yarışmanın sonuna doğru Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Rıdvan Bayırlı’nın sürpriz ziyareti öğrencileri mutlu etti. Rıdvan Hocamızın uygulama sınavında tahta kule etkinliğine çok dikkatli bir şekilde odaklanması dikkatleri üzerine çekti. Yarışmanın ödül töreninde dereceye girenlere Rıdvan Hocamız kupa ve madalyalarını takdim etti. Zeka oyunları alanında en iyi olmak isteyen öğrencilerden gelen güzel dönütler doğrultusunda inşallah yarışmamızın seneye Üniversiteler Takım Oyunları şeklinde olmasını hedeflemekteyiz.

Dereceye Girenler;

1. ABDİ CİHAD CANAN GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

2. AHMET ARI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

3. EMRAH KILIÇ EDEBİYAT FAKÜLTESİ