Gazi Üniversitesi Türk Halk Müziği Ses Yarışmasında Geleceğin Umut Vadeden Sesleri Seçildi
4 Nisan 2014 | 06:06

Gazi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Kültür Birimi geleneği yaşatma yolunda bir etkinliğe daha imza attı. Gazi Üniversitesi 10. Türk Halk Müziği Ses Yarışması, 1 Nisan 2014 Salı günü Gazi Konser Salonunda gerçekleştirildi. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Eftal TURAN, yarışmacılara başarılar diledi. . Üniversite öğrencilerimiz arasından seçilen 12 katılımcı, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait türküleriyle dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattılar.

          

Yarışmanın sunuculuğunu üstlenen Kültür Bakanlığı Sanatçısı Abdullah Gündüz’ün esprili sunumu,  seyirciyi neşelendirirken,  yarışmacıların da heyecanını bir nebze olsun azalttı.

                                                        

                                                            

Yapılan ön elemelerde finale kalan 12 yarışmacı, Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmet DOĞAN, Doç. Dr. Türker EROĞLU, Yrd.Doç.Dr. Murat KARABULUT,  Yrd.Doç.Dr. Barış KARAELMA ve  Türk Halk Müziği Topluluğu Koro Şefi Abdullah SÖZEN’den oluşan jürinin ve kalabalık seyirci grubunun karşısında performanslarını sergiledi. Çekişmeli geçen yarışmanın sonucunda Gazi Eğitim Fakültesi öğrencisi Betül AKMAN, Yaylalar içinde Erzurum adlı türküsüyle birinci oldu.

 

            

Ege yöresinin coşkulu efe türkülerinden olan Kerimoğlu Zeybeği’ni seslendiren Gazi Eğitim Fakültesi öğrencisi Ubeydullah UÇAR ise ikinciliği elde etti. Yarışmacının performansı ve sempatik tavırları seyircilerden de yoğun alkış aldı.           

                                                                                                                                           

Üçüncülük iki solist arasında paylaşıldı. Osmanım’ın  Mendili türküsüyle Gazi Eğitim Fakültesi Öğrencisi Beyza İRTÜK, Erzincan’a Girdim  türküsüyle de,  Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Sibel ÇİÇEK yarışmanın kazananları oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Eftal TURAN, Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali YAKICI ve Kültür Şube Müdürü Yaşar ŞAHİNOĞLU tarafından takdim edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara da katılım belgesi ile birlikte 8 GB hafıza kartı verildi.

                            

                                                           

Yarışmanın sonunda Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Eftal Turan emeği geçen Kültür Birimi Personelleri, Sosyal Hizmet Uzmanı Sevil ATAÇ’a ve Okutman Dilek EVİRGEN’e Teşekkür Belgesi takdim etti.

 

             

              

              

              

              

              

              

              

              

             

 

background image