Gazi Üniversitesi 11. Geleneksel Satranç Turnuvası Büyük Bir Coşku İle Gerçekleşti
2 Mart 2017 | 07:29

Satranç bir spor olarak gözükse de özünde taşların koordineli, disiplinli ve bir bütün olarak hedefe yönelik hareket etmesidir. Gazi’de satranç ise spor ahlakı, etiği ve kültürü edinmiş tüm öğrenciler ve akademik-idari personeldir. Gazi’nin en iyi satranç oyuncusu olabilmek için geçen mücadeledir. Hedef ise her yıl bir kez düzenlenen Gazi Üniversitesi Geleneksel Satranç Turnuvası Rektörlük Kupası’nı kazanmaktır.

Dile kolay, bu yıl Gazi Üniversitesi Geleneksel Satranç Turnuvası 11. kez büyük bir coşku ve gururla düzenlendi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine saygın, heyecan dolu ve coşkulu anlar yaşandı. 3 kategoride gerçekleşen satranç turnuvamız 26 Şubat 2017’de yapıldı. Her zaman hafızalarda güzel bir yere sahip olacak 11. Geleneksel Satranç Turnuvamızda emeği geçen tüm yöneticilerimizin ve sporcuların eline, yüreğine sağlık. Geleneksel satranç turnuvalarımız başlarken ilk hedef 10. Geleneksel’e ulaşmaktı, geçen sene gerçekleşti. Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu’nun şimdiki hedefi ise 50. Geleneksel Satranç Turnuvası’nı büyük bir çoşku ve gururla gerçekleştirmek. Turnuva Koordinatörlerimiz; Uzman Dr. Mahmut Yüksel, Öğr. Gör. Dr. İbrahim Yüksel, Ahmet Reha Han, Abdullah Göktürk Mercanlı, Turnuva Hakemlerimiz ise; Arş. Gör. Ali Tuncer, Bahadır Mercanlı, Emrah Kılıç, Cihan Erener, Mustafa Baz ve Aylin Başaran’dı.

Madalya Kazanan Sporcularımız;

4. Ayşe Ayhan

5.Gülseven Gören

6.Emine Nur Çelik

Turnuvanın en centilmen sporcusu ödülü Mehmet Ali Kuşcu’ya, en genç sporcu madalyası ise Atakan Dönmez’e verildi.