GAZİ SATRANCINDA YILDIRIM COŞKUSU
1 Eylül 2015 | 12:55

    

Gazi Üniversitesi Mediko bünyesinde 27/12/2014 tarihinde 3. geleneksel Gazi Üniversitesi Yıldırım Satranç Turnuvası yapıldı. Turnuvaya Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu üyeleri katıldı. Hızlı ve doğru düşünmenin, çabuk ve sağlıklı karar vermenin ana tema olduğu yıldırım satrancı büyük bir coşku ve heyecan ile başladı. Açılış hamlesini Gazi Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Savaş BAYINDIR yaptı. Çekişmeli karşılaşmalara sahne olan turnuvanın izleyicileri arasında Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Eftal TURAN da vardı.

 

                                                                                                    

Turnuvanın en heyecanlı anı ise Gazi Üniversitesi Satranç Takımımızın en kuvvetli oyuncusu Fatih GÖK ile 2000 yıllarında üniversite takım kaptanımız olan Uzman Dr. Mahmut YÜKSEL hocamız arasında geçen final maçı oldu. Mahmut hocamız yılların tecrübesini konuşturdu ve turnuvanın tek yenilgisiz sporcusu olarak şampiyon oldu.

Turnuva genel ve bayanlar olmak üzere 2 kategoride gerçekleşti. Gazi Üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Dr. Rıdvan BAYIRLI ödülleri takdim etti. Turnuvanın birincisi Uzman Dr. Mahmut YÜKSEL, ikincisi Fatih GÖK ve üçüncüsü ise Çağatay KORKUÇ oldu. Bayanlar kategorisinde birinci Kübra YILMAZ, ikinci Sena DENİZ ve üçüncü Gülseven GÖREN ödüllerini aldılar.

Satranç Topluluğu Sorumlu Hocası Öğretim Görevlisi İbrahim YÜKSEL, Gazi satranç ailesinin köklü, güçlü ve dinamik yapıda olduğunu, spor etik ve ahlakını en iyi şekilde yıllardır gururla temsil ettiklerini ve sportif alanlarda da Gazi Üniversitesi'ni yine en iyi şekilde temsil ettiklerini vurguladı.

 

    

                                                  Kazanmanın ikinci planda kardeşliğin, dostluğun ve spor etiğinin öncelikli olduğu turnuva renkli anlarıyla her zaman hafızalarda yer edecektir.

 

    

Turnuvaya katılanlar arasında yer alan Satranç Topluluğu eski başkanlarından olan Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi M.Baheaddin KARABULUT, Hukuk Fakültesi Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Ali TUNCER ve Satranç Topluluğu Asbaşkanı Abdullah MERCANLI da Gazi satranç ailesinin bir parçası oldukları için mutlu olduklarını ve satrancın akademik alandaki başarılarına olan olumlu katkılarını vurguladılar.

 

                                                                                               

                                Turnuva sonunda katılımcı öğrencilere destek için gelen Gazi Öğrenci Toplulukları Sorumlu Hocası Prof. Dr. Emin KURU da sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Seviyeli, coşkulu ve güzel anlarla dolu olan 3. geleneksel Gazi Üniversitesi Yıldırım Satranç Turnuvası organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Herkesin eline, yüreğine sağlık...

background image