Gazi’de Çevre Duyarlılığı
22 Eylül 2020 | 14:14

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesi öğrencileri duyarlı bir etkinliğe imza attı. Öğrencilerimiz Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde çevre temizliği yaparak geri dönüşüme destek verdiler.

Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarının temsilcileri ve gönüllü öğrencilerin katıldığı etkinlik Rektör Danışmanı ve Üniversitemizin Sosyal İşler Koordinatörü Doç. Dr. H. Ahmet Pekel’in açıklamaları ile başladı. Etkinlikte öğrencilere geri dönüşüm renklerini taşıyan mavi, sarı, yeşil ve siyah poşetler dağıtıldı. Öğrencilerden plastik, kağıt, metal ve cam atıkların ayrıştırılarak toplanması istendi. Sosyal sorumluluk etkinliğine dahil olan öğrencileri Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan da ziyaret ederek öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra öğrenciler kampüsün çeşitli birimlerine sosyal mesafeyi koruyarak dağıldılar. İki saatlik bir süre sonunda toplanan geri dönüşüm malzemeleri konteynırlara yerleştirildi. Etkinliğe Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan da bizzat topladığı plastik ve kağıt atıkları getirerek destek verdi. Etkinliğe katılan öğrencilere anlamlı güne destek verdikleri için teşekkür belgesi takdim edildi.    

 

background image