Gazi'nin Fatih'i Satrancı Fethetti
3 Mart 2015 | 15:02

9. Geleneksel Gazi Üniversitesi Satranç Turnuvası’nda Şampiyon Fatih Gök Oldu

Bayan Kategorisinde Gazi Eğitim En Başarılı Fakülte Oldu

Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu’nun bu yıl 9.sunu organize ettiği turnuvada her zamanki gibi yine saygın, heyecan dolu ve coşkulu anlar yaşandı. Turnuva 28/2/2015-1/3/2015 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Mediko Yemekhanesi’nde yapıldı. Turnuvanın açılış hamlelerini Uzmanı Dr. Mahmut Yüksel Hocamız ve Şube Müdürümüz Sedayi Şalı yaptılar.

Kazanmanın ikinci planda dostluğun, kardeşliğin ve en önemlisi Gazili olmanın öncelikli olduğu turnuva genel, bayan öğrenci ve idari ve akademik kadro olmak üzere 3 kategoride toplam 57 sporcu ile yapıldı. Büyük çekişmeye sahne olan genel kategoride Mühendislik Fakültesi’nden Fatih Gök 5 maçın tamamını kazanarak şampiyonluğa ulaştı. 2.liği Gazi Eğitim Fakültesi’nden Sena Deniz, 3.lüğü ise İktisat Fakültesi’nden H. İbrahim Öztürk kazandı.

Bayan öğrenci kategorisinde şampiyonluğu Gazi Eğitim Fakültesi’nden Sena Deniz kazanırken, 2.liği İktisat Fakültesi’nden Cemile Haligova, 3.lüğü Gazi Eğitim Fakültesi’nden Gülseven Gören kazandı.

İdari ve Akademik kategoride şampiyonluğu Gazi Eğitim Fakültesi’nden Öğr. Gör. İbrahim Yüksel kazanırken, 2.liği Hukuk Fakültesi’nden Arş. Gör. Ali Tuncer, 3.lüğü Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Hasan Sencer Peker ve 4.lüğü Yapı İşleri Daire Başkanlığı’ndan Şube Müdürü Sedayi Şalı kazandı. İdari ve Akademik kategoride sporcuların kupa ve madalyalarını Onursal Başkanımız Uzm. Dr. Mahmut Yüksel takdim etti.

Turnuvanın en duygusal anı ise topluluk öğrencilerinin topluluk üyelerinin kazandığı başarıları taçlandırmak için kestikleri pasta idi. Onursal başkanımız Uzm. Dr. Mahmut Yüksel'in Gastroenteroloji alanında 2014 yılında kazandığı Genç Araştırmacı ödülü, Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. İbrahim Yüksel'in ve topluluk başkanımız Berkay Kavaz ve yönetiminin topluluğu 2014 yılında sayısız başarıya ulaştırması ve topluluğumuzu hep bir adım öne taşımak için sarf ettiği çaba için Abdullah Mercanlı liderliğinde hazırlanan sürpriz pasta ile bir aile olduğumuz bir kez daha anlaşıldı.

Her zaman hafızalarda güzel bir yere sahip olacak 9. geleneksel satranç turnuvamızda emeği geçen tüm yöneticilerimiz ve sporcuların eline yüreğine sağlık. 10. Geleneksel Gazi Üniversitesi Satranç Turnuvası’nda buluşmak dileğiyle...

9. Geleneksel Turnuva Direktörleri

1.Uzman Dr. Mahmut Yüksel

2. Öğr. Gör. İbrahim Yüksel