Eski Gelenek Ferfene Gazi'de Hayat Buldu
1 Eylül 2015 | 13:48

 

“Ankara Ferfene Gecesi”

Ankaralı erkeklerin zaman zaman geçmişte müstakil konutlarında bir araya gelerek eğlendikleri, sohbet ettikleri, çalıp söyledikleri ve oynadıkları unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olan Ferfene Gecesi, 24 Nisan 2013 Çarşamba günü Gazililer için yeniden canlandırıldı. Gece, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kültür ve Sosyal Hizmetler Birimi’nin organizasyonu ile Ankara Seymenler Kulübü ve Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu'nun işbirliğinde Gazi Konser Salonunda gerçekleştirildi.

 

 

 

Kültür Bakanlığı Ankara Türk Halk Müziği Korosu’nun Ankara geleneklerini yaşatmak amacıyla hayat verdiği “Ankara Ferfene Gecesi”nin proje sorumluluğunu Sıtkı Akın, koordinatörlüğünü ise Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürü Habib Coşkunsoy üstlendi. Şef Eyüp Görkem’in yönetiminde izleyicilere muhteşem bir konser ziyafeti veren Koroya Ankara Seymenleri gösterileriyle eşlik etti. 

 

Konsere Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Erşan, Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı Eftal Turan, üniversitemiz akademik ve idari personeli, Gazili öğrenciler, sanat ve türkü sever konuklar katıldı.

 

Organizasyonda Nida Tüfekçi, Nurettin Sarısözen, Rifat Balaban, Hüseyin Dülgerhan gibi ünlü isimlerin derlediği geleneksel Ankara türküleri Kültür Bakanlığı Ankara Türk Halk Müziği Korosu’nun profesyonel sunumu ile icra edildi. Seymen Zeybeği, Hüdayda, Yandım Şeker, Karaşar Zeybeği, Misget gibi ünlü türküler izleyicileri coşturdu.

 

Konser sınav dönemindeki öğrencilerimize büyük moral kaynağı olurken, personelimizin ve konuklarımızın da yoğun iş temposuna kısa bir bahar molası vererek nefes alma fırsatı sağladı. 

 

Ankara Türkülerine geleneksel halk oyunlarıyla eşlik eden Seymenlerin ustalıklı performansları izleyicilerden tam not aldı. 

 

Ferfene Gecesinde Seymenler ekibinin sohbet ve oyunları da organizasyonu daha da renkli hale getirdi.Oyuncular arasındaki canlandırmalarda geçen manili ve latifeli diyaloglar izleyicilerin eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağladı.

 

 

 

2 saate yakın süren konser izleyicilerin coşkun alkışlarıyla son buldu.

Organizasyonun sonunda Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Erşan ve Sağlık kültür ve Spor Dairesi Başkanı Eftal Turan geceyi düzenleyenlere üniversitemiz adına teşekkür etti. Prof. Dr. Erşan, geleneklerin devam ettirilmesinin önemine vurgu yaparak, kültürümüzün gençlerimize öğretilerek nesillere aktarılmasını sağladıkları katkılardan dolayı Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Ankara Seymenler Kulübü sanatçılarını tebrik etti. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Turan ise etkileyici organizasyon için sanatçıları ve yöneticileri tebrik ederken, Gazili öğrencilerimize gelenekleri tanıtmak ve öğretmek açısından çok faydalı bir etkinlik olduğunu belirtti.

 

 

 

 

background image