Ülkemizde ilk kez Gazi Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği, bu sene dördüncüsü düzenlenen, zeka oyunu alanında üst düzey seviyede bilgiye sahip öğrencilerimizin yarıştığı, akademik anlamda birçok üniversite ve MEB’e bağlı okula örnek olan “Aklımızı Yarıştırıyoruz” yarışmasında her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler zeka sorularına ve uygulamalara doydular.

Bireylerin elindeki verilerden en iyi sonuçları çıkarmalarını sağlayıp doğru düşünmeye sevk etmeyi amaçlayan, Gazi Üniversitesi Akıl Yürütme Topluluğu’nun organize ettiği yarışma birçok üniversiteden öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ederek dereceye girme çabası görülmeye değerdi. Yarışmanın ilk kısmında 20 tane soru soruldu ve başarılı olanlar ikinci aşamada 4 uygulamalı soru ile devam ettiler.

Yarışmanın ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Gazi Üniversitesi Mediko yemekhanesinde gerçekleştirilen yarışma ve ödül töreninde: Genel kategoride birinci olan yarışmacı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ceren ÖZCEYLAN’a ödülü Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Eftal TURAN tarafından verildi. Sayın TURAN yarışmacıya başarılarının devamını diledi. İkinci olan yarışmacı ise bir önceki yarışmanın birincisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Ahmet KARAKUŞ oldu. Yarışmacıya ödülünü Gazi Üniversitesi Satranç Topluluğu Kurucu Başkanı Uzm. Dr. Mahmut YÜKSEL takdim etti. Yarışmanın üçüncüsü Gazi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Yaprak ÇAMCI’ya ise ödülünü Akıl Yürütme Topluluğu 3.Başkanı Mertcan ALTUNBAŞ takdim etti.

Yarışma sonunda ayrıca idari personel kategorisinde birinci olan Özden ÇİMENCİ ve ikinci olan Orhan ÜNSAL’a, yarışmanın en genç yarışmacı kategorisinde yarışarak birincilik elde eden Bilge Kağan ŞAHİN’e, MEB kategorisinde birinci olan Bensu DEMİR’e, ikinci olan İrem Sezen ÇİMENCİ’ye, ve üçüncü olan Perihan ÜNSAL’a ve dördüncü Bilge Kağan ŞAHİN’e ödülleri takdim edildi.

Gazi Üniversitesi Akıl Yürütme Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. İbrahim YÜKSEL, “Birçok kurumun örnek aldığı Gazi Üniversitesi’nin düzenlediği geleneksel Aklımızı Yarıştırıyoruz yarışmasına, bu yıl MEB, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nden katılım oldu. Bir sonraki yıl hedefimizi daha da büyüterek daha yoğun bir katılımcı kitlesine hitap etmek istiyoruz" dedi.