* Fitness & Sauna Merkezleri

Gençlik Spor ve Eğitim Merkezi Tesisleri

 Fitness & Sauna  Resimleri için Tıklayınız...

 

* Fitness & Sauna Merkezleri

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren, Gençlik Spor ve Eğitim Merkezi Tesisleri içerisinde yer alan Fitness Merkezlerimiz, Rektörlük Merkez Yerleşkesinde hizmet vermektedir. Fitness & Sauna Merkezlerimiz, temiz, nezih ve rahat bir ortamda sağlıklı spor yapmanız için Üniversitemiz öğrencileri ve personellerine hizmet vermektedir.

Farklı cardio ekipmanları ile donatılmış olan fitness merkezlerimizde eğitmenlerin vereceği programlarla antrenman programını gerçekleştirebilirsiniz. Fitness Merkezlerimizi ziyaret ederek çalışma alanlarını ve ekipmanlarımızı görebilirsiniz.

KONDİSYON & SAUNA MERKEZLERİ

REKTÖRLÜK YERLEŞKESİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Çalışma Saatleri Hafta İçi
(Pazartesi  -  Cuma günleri arası)
Hafta Sonu
Cumartesi
Öğrenci 08.00 - 19.30 10.00 - 19.30
Akademik & İdari Personel 08.00 - 19.30 10.00 - 19.30


YÜZME HAVUZU FİTNESS ÇALIŞMA SAATLERİ

Çalışma Saatleri    Pazartesi      Salı - Cuma    Hafta Sonu Cumartesi  
Öğrenci 12.00 - 19.30 08.00 - 19.30 10.00 - 19.30
Akademik & İdari Personel 12.00 - 19.30 08.00 - 19.30 10.00 - 19.30

 

İrtibat : 202 38 70 – 71   Rektörlük Yerleşkesi

             202 39 60           Yüzme Havuzu

Fitness aylık abone üyeliği haftada 3 gün, aylık 12 gün,

Aylık abone üyeliklerde üye kartı olmadan seansa giriş yapılamaz.

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren, Gençlik Spor ve Eğitim Merkezi Tesisleri içerisinde yer alan Fitness Merkezlerimiz;

1 - Rektörlük Merkez Yerleşkesi (Futbol Sahası Yanı) ile

2 – Gazi Spor Merkezi içinde (Spor Bilimleri Fakültesi Yanı-Yüzme Havuzu Tesis içi) hizmet vermektedir. Fitness & Sauna Merkezlerimiz, temiz, nezih ve rahat bir ortamda sağlıklı spor yapmaları için Üniversitemiz öğrencileri ve personellerine hizmet vermektedir.

 

 Maliye Bakanlığının;

“13/12/1983 tarihli ve 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 10 uncu maddesi ve 20/12/2012 tarihli ve 6363 sayılı” yıllara göre Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun "Kamu İdarelerince İşletilen Sosyal Tesisler" e ilişkin tebliğe göre belirlenen bedeller üzerinden ücret uygulanmaktadır; 

Fitness & Sauna Merkezleri-1

NASIL ÜYE OLURUM?

Üyelik için gereken koşullarla birlikte merkezlerimize müracaat edilmesi yeterlidir.

ÜYELİK KOŞULLARI

* 1 Adet vesikalık fotoğraf,

* Kayıt sırasında, öğrenci, kurum kimlik veya diğer aboneler için nüfus cüzdanının aslı ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

 * Üyelik ücreti; Gençlik Spor ve Eğitim Merkezi Tesislerinde POS cihazlarından kart (Bank24Jet-Banka Kartı-Kredi Kartları) ile tahsil edilecektir.

 * Spor yapılmasında bir engel olmadığına dair; Sağlık beyan belgesi (Gençlik Spor ve Eğitim Merkezinde doldurularak imzalanacaktır) veya sağlık raporu (Sağlık Ocağı, Mediko vb.)

(Sağlık beyan belgesi; 01.12.2012 tarih ve 28484 sayılı Resmi Gazete yayınlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün Sporcu Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 3. madde ve 17. madde de yapılan değişiklikle; (a) "Sağlık yönünden beden eğitimi ve spor faaliyeti yapmasına engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyan")

 

 Fitness kelime anlamı olarak "Sağlıklı ve formda olmak" tır. Birçok egzersize dayalı bir spordur. Her kişiye ve belirlenen amaca göre antrenman programları farklılık arz eder. Fitness sporunda kesin bir antrenman standartından söz edilemez. Yani her yaşın, her hayat tarzının ve vücut tipinin birbirinden farklı olarak; bir uzman tarafından takip edilen çalışma programı olmalıdır.

 Fitness Merkezinde Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar;

 - Fitness / Kondisyon salonu kullanırken yanınızda Havlu bulundurunuz,
- Fitness / Kondisyon salonunu spor kıyafeti olmadan kullanmayınız,
- Kullandığınız alet ve malzemelerde her hangi bir düzensizlik, bozukluk ve tehlike arz edecek bir durum görürseniz görevlilere bildiriniz,
- Fitness / kondisyon salonunu Fitness eğitmeninden kendinize uygun bir egzersiz programı dahilinde çalışınız,
- Fitness / Kondisyon salonuna su dışında herhangi bir şey getirmeyiniz.
- Cardio makinelerinin üzerinde ve yanında cep telefonu kullanımı tehlikeli olduğundan lütfen kullanmayınız,
- Koşu bantlarını çalıştırmadan önce makinelerin kenarlarına basarak bandın birkaç tur dönmesini bekleyiniz.
- Kullandığınız ağırlıkları çalışmanız bittiğinde lütfen yerine koyunuz,
- Dumbell ve plakaları sehpa ve aletlerin üzerine koymayınız,
- Serbest ağırlık, dumbell ve plakaları zemine atmayınız.

- Üyelerimizin yanlarında değerli eşya getirmemeleri önerilir, kaybolan eşyalardan Üniversitemiz sorumlu değildir.

 FAYDALARI

Fitness

  • Metobolizmayı hızlandırır,
  • Enerjiyi arttırır,
  • Uykuyu düzenler,
  • Kasları gevşetir,
  • Psikolojik iyilişme sağlayarak stresten uzaklaştırır,
  • Daha sağlıklı ve hızlı düşünmeyi sağlar,
  • Kalp ve damar sistemini güçlendirir.

 

Sauna

  • Kalori yakar,
  • Kan dolaşımını hızlandırır,
  • Derin ve rahat bir uyku sağlar,
  • Kasları gevşetir,
  • Zararlı toksinlerin dışarı atılması sağlar,
  • Deri gözeneklerini temizler,
  • Stresi alır.

 Dikkat edilmesi gereken konular

* Antrenmana başlamadan önce risklerini öğrenmek gerekir. Uygun kıyafet giyilmeli ve özellikle spor ayakkabı seçimine dikkat edilmelidir. Uzman eğitmenlerin vereceği antrenman programına uyulmalıdır. Sakatlanmamak için antrenman öncesi streching hareketleriyle adalenin ısınması gerekmektedir. Ağırlık egzersizinde hareketlerin nizami yapılması önemlidir. Yeni başlanıyorsa hafif bir antrenman uygulanmalı zamanla ağırlıklar arttırılmalıdır. Ayrıca fitness sadece antrenmana dayanmaz, düzenli bir yaşamı ve kontrollü bir beslenmeyi de gerekli kılar. Beslenme konusu fitness yapanlar için çok önemlidir ve bu sporda başarının temel ayaklarından biridir.

* Spor sağlıklı yaşamın gereği olsa da her birey için uygun olmayabilir. Bu nedenle spor yapabilmeniz için doktorunuzdan onay almanız gerekmektedir. Üniversitemiz sportif faaliyetten dolayı yaşanacak sağlık problemlerinden sorumlu tutulamaz. Üniversitemiz Üyelerimizin tesis içerisinde uğrayacağı fiziksel veya maddi zararlardan sorumlu değildir. Gençlik Spor ve Eğitim Merkezlerinde her türlü alkol, tütün ürünleri  vb. maddeleri kullanmak yasaktır. Kullanıcıların, tesis içerisinde ve çevresinde kullandıkları malzemelerde meydana getirecekleri hasardan kendileri sorumludur ve meydana gelecek maddi zararı karşılamakla yükümlüdür. Tesislere evcil hayvan, dışarıdan yiyecek-içecek, spor ya da oyun amaçlı malzeme getirilemez.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın; medikospor@gazi.edu.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

background image